Gedachten lezen

Gedachten lezen, wie doet het niet eigenlijk?

gedachten lezenIk sprak iemand die me het volgende vertelde: Tsja, ik hoef het er echt niet met mijn partner over te hebben want ik weet wel hoe hij hier over denkt. Hij gaat dit echt niet doen hoor”.

Ik stelde de vraag: “Weet je dat of denk je dat?”

Waarop ik het volgende antwoord kreeg: “Nou dat weet ik denk ik wel zeker”.

Hmm, hier is iets bijzonders aan de hand: Gedachten lezen.

Gedachten lezen doen we doorlopend: wanneer we menen te weten wat de ander gaat zeggen, wanneer we denken te weten hoe iemand zal reageren, wanneer we er van overtuigd zijn dat iets toch niet zal lukken omdat de ander hier niet mee akkoord zal gaan of wanneer we denken dat de ander zal denken…….

Dit gedachten lezen is funest voor de onderlinge verstandhouding. Gedachten lezen leidt tot een ruzie achtige sfeer. Het leidt tot uitspraken als: “Jij weet het ook altijd beter! Jij denkt ook altijd de waarheid in pacht te hebben! Hoe kun jij nou weten wat ik er van vind, je vraagt me helemaal niet!”

Ik kan je maar 1 advies geven:

wanneer je je relatie met de ander goed wilt houden stop dan meteen met gedachten lezen. Vraag de ander wat hij of zij van iets vindt, stel open vragen en wanneer je voelt dat je behoeften niet vervuld worden zeg dat dan ook. Stoppen met gedachten lezen start met het onderzoeken van je eigen aannames en overtuigingen en het herkennen en uiten van je behoeften,

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/d/3/koersvaren.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CONTROLE *