Durf jij persoonlijk leiderschap te nemen? Focus.

concentratie
negatieve gedachten

Persoonlijk leiderschap nemen door jezelf te ontwikkelen.

Tsja, ik krijg alles niet zo goed mee want ik ben snel afgeleid..”
Eén van mijn cursisten deze week vertelde me dat tijdens de training. Nou had ik daar zelf helemaal niets van gemerkt: de cursist deed aan alle oefeningen mee, was actief bezig en gaf duidelijk de indruk ales wat er gezegd en gedaan werd bewust mee te maken. Dus vertelde ik hem dat. Hij was eigenlijk best wel verbaasd…

Want mijn opmerking kwam niet overeen met hoe hij over zichzelf denkt.
De vraag is dus: is het erg als je af en toe afdwaalt met je gedachten? We doen het voortdurend en het hoeft niet meteen te betekenen dat je concentratie slecht is. Als je over jezelf denkt dat je niet kunt focussen en als je jezelf toestaat steeds met iets anders bezig te zijn dan komt de gedachte dat je concentratie slecht is ook uit.

Dat zou je een self fulfilling prophecy kunnen noemen: een gedachte die uitkomt.
Merk eens bij jezelf op of je ook gedachten over jezelf hebt die misschien niet waar zijn? En merk ook eens op of je denkt dat je, als je vaak afgeleid raakt, iemand BENT die niet kan focussen of dat je af en toe niet KUNT focussen? Als je het laatste denkt is er ruimte voor verandering; ruimte voor een keuze om ander gedrag te vertonen.

Heb jij ook gedachten over jezelf die eigenlijk niet waar zijn?
Schiet je er ook iets mee op? Waarschijnlijk niet.

Wat kun je beter wel doen?
Kijk naar jezelf alsof je naar een film van jezelf kijkt. Kijk eens goed naar hoe je doet en wat je doet. Kun je opmerken of je gedrag en je negatieve gedachten over jezelf effectief zijn of niet?
En kun je ook achterhalen wat de oorzaak is van die “onware gedachten” ?
Naar aanleiding van welke gebeurtenis of gebeurtenissen heb je deze gedachte(n) ontwikkeld? Stel dan vast of deze gedachten echt waar zijn? 100% waar?

Kun je, nu je er van een afstand naar kijkt, een ander gevoel over de gebeurtenissen krijgen? En ook een andere gedachte?

Focus nu eens op de toekomst. Stel je eens voor dat er iets gebeurt waarover je in het verleden een nare gedachte had gekregen. Hoe gaat dat nu? Kun je opmerken dat je gedachte over jezelf veranderd is?

Heb je last van negatieve emoties of negatieve gedachten?
En lukt het maar niet om er af te komen? Door individuele coaching kun je snel van negatieve emoties af zijn! Kijk hier of het iets voor je is: vele mensen zijn gelukkiger geworden door te investeren in zichzelf! kunt vervangen door andere gedachten over jezelf?

Het zijn niet de problemen zelf die het ons zo moeilijk maken, maar de manier waarop we tegen deze problemen aankijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CONTROLE *