Verbindend communiceren Workshop

” Verbindend communiceren”

verbindende communicatie workshop voor betere relaties thuis, op straat en op je werkDoor verbindend communiceren ontdek je hoe je door een OEN (Open Eerlijk en Nieuwsgierig) te zijn betere resultaten bereikt; zowel privé als in je werk.
Een OEN is oprecht geïnteresseerd in de ander, zonder te oordelen òver die ander.
Het resultaat van verbindend communiceren is dat gesprekken veel soepeler verlopen en dat emoties die een rol spelen bespreekbaar worden, zonder emotioneel of een watje te zijn. Leiding geven wordt gemakkelijker, weerstand verdwijnt als sneeuw voor de zon en relaties met een ander worden sterker.

OENig optreden is niet voor mietjes!
De OEN formule is gebaseerd op het werk van Marshall Rosenberg, die geweldloze communicatie heeft ontwikkeld. Geweldloze communicatie wordt ook wel verbindend communiceren genoemd.
Wanneer je als een OEN verbindend kunt communiceren heeft dat positieve invloed op je eigen emoties, op de relatie tussen jou en je gesprekspartner en het resultaat is dat er wederzijds respect ontstaat en de motivatie om iets voor elkaar te doen / te betekenen toeneemt.

Bedenk eens wat je zou kunnen bereiken wanneer je verbindend kunt communiceren… als professional, als docent, als ouder. In je werk of in je privé situatie..
Je bent in staat anders te reageren op weerstand, beter om te gaan met “Ja, maar..” zeggers, rustiger te reageren tijdens conflicten en echt te horen wat de ander zegt.
In de klas is verbindend communiceren voor docenten een prachttechniek om de rust in de klas te bewaren, naar elkaar te leren luisteren, verstaan wat er gezegd wordt en dat te doen wat er toe doet.
Voor leidinggevenden is verbindend communiceren een goede manier om weerstand weg te nemen, sluimerende conflicten op te lossen en het leiding geven soepeler en gemakkelijker te laten verlopen.
In je prívé leven kun je geweldloos communiceren prima toepassen om beter gehoord te worden, om (beter) contact te maken met je kinderen, je partner, je buren.. èn beter te horen wat zij te zeggen hebben.

Je leert de basisprincipes

van geweldloze communicatie, de perfecte techniek om in echte verbinding te komen met de ander. Jij en de ander voelt zich gehoord en krijgt de ruimte om zijn ideeën te uiten.
Als je wilt leren verbindend te communiceren dan is het verstandig te beseffen dat verandering vanuit JOU komt en niet vanuit een ander. Als je aan de slag wilt met verbindende communicatie zal je wereld er anders uit gaan zien doordat je bezig gaat met bewustwording. Bewustwording van je zelf, je eigen ideeën en aannames, wat jij belangrijk vindt en hoe dat jouw communicatie beïnvloedt.

Wat levert verbindend communiceren jou op?
* Een betere relatie met je gesprekspartner, zowel in privé situaties als in het werk of op straat.
* Een groei in zelfkennis
* Wederzijds respect
* Wederzijds begrip en
* Wederzijds de motivatie iets voor de ander te doen
* Je bent in staat conflicten in de kiem te smoren en
* Je bent in staat bestaande conflicten of irritaties op te lossen.

Verbindend communiceren leidt tot betere verstandhoudingen.

Verbindend communiceren leidt in de werksituatie tot meer werkplezier, en vergroot de motivatie om iets te betekenen. In het onderwijs leidt het tot betere leerprestaties omdat leerlingen zich ECHT gehoord en gerespecteerd voelen wat zich uit in respect voor de docent. In het algemeen kun je stellen dat je door verbindende communicatie beter contact krijgt met de ander, zowel in privé als in werk situaties.

Stel je voor wat je kunt bereiken als je verbindend kunt communiceren…

Wat zeg je dan over jezelf? En wat zou er in de organisatie waar je werkt gebeuren? Of in je privé situatie? Hoe zou het voelen als je echt verbinding kunt maken met de ander?

Is dit iets voor jou? Je kunt je opgeven middels onderstaand formulier. Vul je gegevens in zodat je zeker bent van je plek!

Wat is je investering?
Deze waardevolle workshop van 2,5 uur kost slechts 85 euro per persoon, inclusief BTW. Je dient dit bedrag van tevoren over te maken.

Wanneer is de workshop?
Open inschrijving, tot maximaal 6 personen, bij Koersvaren of in company bij jou. Stuur een mail bij interesse en bij voldoende aanmeldingen krijg je bericht over beschikbare data.

Je krijgt in een kleine setting persoonlijke aandacht.

Interesse? Meld je aan! Dat kun je snel doen door je via de mailoptie onderaan deze pagina aan te melden. Vervolgens krijg je van mij alle benodigde informatie.

Let op: de workshop gaat alleen door bij minimaal 4 deelnemers!

Reacties van deelnemers:
“Ik besef nu ik er echt mee aan de slag ga hoe gemakkelijk ik in de valkuil stap van oordelen en dat bewust communiceren me helpt dingen te zeggen die ik wil.”

“Deze vorm van communiceren werkt echt! Mensen luisteren naar me en nu ik mijn behoeftes uit durf te spreken krijg ik andere reacties dan ik ooit heb gehoord”

Meer reacties kun je hier lezen.

Meld je aan via onderstaand formulier. Je zult door de opgedane kennis je leven lang er plezier van hebben.

Je naam (verplicht)

Je email (verplicht)

Je bericht

captcha

Om spam te voorkomen vragen wij u om bovenstaande code over te typen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/d/3/koersvaren.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 gedachten over “Verbindend communiceren Workshop

 1. Roelie

  Hallo
  Mooi deze workshops ,helaas kan in 3 juli niet word deze workshop ook nog herhaald??
  En mijn vraag is of je ook korting geeft als je met meer mensen zou komen .
  Als ik heel eerlijk ben vind ik de prijs nogal hoog voor twee en een half uur.
  Ik werk bij een bedrijf waar deze workshop op onze afdeling geweldig zou zijn voor de afdeling ,want de communicatie en feedback is zeer slecht.
  Soms heb je met zoveel verschillende persoonlijkheden te maken.
  Maar als ik met deze prijs aan kom zetten weet ik nu al dat niemand dit er voor over heeft!!
  Alvast bedankt voor de informatie!!

  Met vriendelijke groet!!

  Reageren
  1. koersvaren Bericht auteur

   Dag Roelie,
   de workshop verbindende communicatie biedt je een heleboel handvaten waarmee je iedereen respectvol benadert. Wanneer je zoals je schrijft behoefte hebt aan een workshop voor de hele afdeling kan ik ook speciaal voor jullie afdeling een workshop organiseren. Dan lijkt het me goed om een afspraak te maken over wat precies de bedoeling is waarna ik een offerte op maat kan maken. Ik hoor graag je reactie! De workshop zoals het nu wordt aangeboden wordt inderdaad wel herhaald, dat zal in het najaar zijn. Dan zal ik ook een korting aanbieden voor kandidaten die iemand meenemen.
   Met vriendelijke groet,
   Ingrid Jeuring

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CONTROLE *